06 مهر 1394 - 7:58 شناسه خبر: 3219 نسخه چاپی

صادرات 25 هزار تن محصولات شیلاتی به روسیه در سال جاری

صادرات 25 هزار تن محصولات شیلاتی به روسیه در سال جاری
یک مقام مسئول در سازمان شیلات ضمن تشریح شرایط صادرات آبزیان به روسیه، گفت: میزان صادرات آبزیان در ? ماهه امسال حدود ?? هزار تن به ارزش حدود ?? میلیون ...

یک مقام مسئول در سازمان شیلات ضمن تشریح شرایط صادرات آبزیان به روسیه، گفت: میزان صادرات آبزیان در ? ماهه امسال حدود ?? هزار تن به ارزش حدود ?? میلیون دلار بوده است.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از خبرگزاری مهر، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات کشور با بیان اینکه عملیاتی شدن صادرات به روسیه مقداری کند پیش می‌رود، اظهارداشت: اولین دلیل این موضوع آن است که روس‌ها شناختی از محصولات ایرانی ندارند و نمی‌دانند که این محصولات از چه کیفیتی برخوردارند و آیا از لحاظ حجم توانایی تامین نیاز گسترده آنان را دارند یا خیر؟

عیسی گلشاهی با اشاره به برگزاری جلسات مذاکره‌ با واردکنندگان روس، افزود: بیشتر آنان مقادیر بالایی از محصولات را درخواست می‌کنند که ما باید برای تولید و تامین آنها برنامه ریزی مداوم داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه باید کیفیت محصول برای روس‌ها شناخته شود تا اقدام به عملیاتی کردن قراردادهای منعقد شده با ایرانیان کنند، گفت: درحال حاضر براساس قرارداد توافقی منعقد شده بین دو طرف، ایران باید حدود ?? هزارتن محصول شیلاتی اعم از میگو، انواع ماهی‌های جنوب و قزل‌آلا تامین و به روسیه صادر کند.

این مقام مسئول در سازمان شیلات کشور با اشاره به اینکه تاکنون قرارداد مذکور به مرحله اجرایی شدن نرسیده است، تصریح کرد: دلیل عمده این مساله، آغاز نشدن فصل برداشت میگو در کشور بود و به محض شروع برداشت این آبزی، اولین محموله که شامل یک کانتینر بود، به روسیه صادر شد تا  کیفیت آن توسط روس‌ها بررسی شود.

گلشاهی ادامه داد: محموله دوم صادراتی نیز در حال لیبل گذاری است تا اعزام شود، ضمن اینکه این محموله شامل حدود ??? تن میگو و ?? تن انواع ماهی است.

به گفته وی، فصل صید ماهیان جنوبی هم به تدریج آغاز می‌شود و ما قادرخواهیم بود نیاز روس‌ها را در این زمینه نیز تامین کنیم.

امسال ?? هزارتن محصول شیلاتی به روسیه می‌رود

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات کشور با تاکید بر اینکه به طور قطع  ایران در سال‌جاری با حجم مناسبی از صادرات آبزیان در بازار روسیه حضور پیدا می‌کند، گفت:‌ مقداری از میگوی تولیدی کشور مشتری‌های خاص خود را دارد، ضمن اینکه نیاز بازار داخل نیز باید تامین شود، بنابراین  پیش‌بینی می‌کنیم در سال‌جاری بیشتر از ? هزار تن میگو نتوانیم به این روسیه صادر کنیم.

گلشاهی با بیان اینکه ماهی قزل‌آلا و انواع ماهی‌های جنوب نیز به روسیه صادر خواهد شد، اضافه کرد: بنابراین حدود ?? هزار تن مجموع انواع ماهی در سال‌جاری به روسیه می‌رود.

صادرات ?? میلیون دلاری آبزیان در ? ماهه امسال

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات کشور درباره میزان صادرات آبزیان در ? ماهه امسال اضافه کرد: در این مدت حدود ?? هزار تن انواع محصولات شیلاتی به ارزش حدود ?? میلیون دلار از کشور صادر شده است.

گلشاهی همچنین در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر ایجاد انحصار در بازار روسیه توسط دستگاه‌های دولتی اظهارداشت: سازمان شیلات و سازمان دامپزشکی دستگاه‌های دولتی هستند که در این مبحث دخالت دارند، ضمن اینکه در حوزه تجاری نیز سازمان توسعه تجارت دخیل است.

وی با بیان اینکه دستورکار دولتی ما توسعه صادرات غیرنفتی است، تاکید کرد: ما برای صادرات محدویت ایجاد نمی‌‌کنیم.

گلشاهی ادامه داد: ما برای صادرات مقررات خود را به گونه‌ای ساماندهی می‌کنیم که بتوانیم کشور هدف را به لحاظ مقرراتی پوشش دهیم و معیارهای آنان را فراهم سازیم.

?? شرکت برای صادرات به روسیه معرفی شدند

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات کشور با اشاره به اینکه روسیه از گذشته‌‌های دور به داشتن مقررات سخت بهداشتی معروف بوده و مقررات این کشور حتی از اتحادیه اروپا هم سختگیرانه‌تر است، اظهارداشت: این موضوع در مورد تمامی محصولاتی که روسیه قصد واردات آنها را دارد، صدق می‌کند.

گلشاهی با اشاره به اینکه زمانی که ما تصمیم گرفتیم وارد بازار روسیه شویم، هنوز پروتکل قرنطینه محصولات خام دامی از جمله آبریان بین دو کشور مبادله نشده بود، ادامه داد: آن زمان دو طرف توافق کردند واحدهایی دارای کد ای سی یعنی واحدهایی که مجوزصادرات به اتحادیه اروپا و حداقل معیارهای قابل پذیرش روسیه را دارند، به این کشور معرفی شوند.

وی افزود: در آن مقطع سازمان دامپزشکی، ?? واحد را که دارای این شرایط بودند، به روسیه معرفی کرد و بعدها نیز دو شرکت دیگر به این گروه افزوده شدند.

گلشاهی با بیان اینکه باقی واحدها هم  باید حداقل معیارهای مورد قبول دامپزشکی روسیه را  تامین کنند تا به این گروه افزوده شوند، اضافه کرد: ما ‌ حدود ?? واحد داریم که در گذشته دور مجوز صادرات به اتحادیه اروپا را داشتند اما اقدام به تمدید کدها و بروز رسانی واحدهای خود نکردند.

شرایط صادرات به روسیه

وی افزود: هر واحدی اقدام به تمدید کد مذکور و رعایت معیارهای مورد نظر اتحادیه اروپا کند، بلافاصله به جمع واحدهای مجاز برای صادرات به روسیه افزوده خواهد شد.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات کشور گفت: به طور کلی بازرگانان می‌توانند محصولی را از جایی خریداری و آن را به بازارهای هدف صادر کنند اما در این زمینه هم واحد آماده سازی یا فراوری کننده محصول باید حتما کد مورد نیاز را داشته باشد.

گلشاهی با بیان اینکه اگر ما نتوانیم شرایط مورد نیاز بازارهای هدف  از جمله روسیه را تامین کنیم، آنان نیاز خود را از محل دیگری تامین خواهند کرد، افزود: محصول مشابه ما را کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز تولید می‌کنند، بنابراین بازارهای هدف به سوی آنان جذب خواهند شد.

وی ادامه داد: مطرح کردن چنین مسائلی فرافکنی است و انحصاری در این زمینه وجود ندارد.